Trst povezuje hrvatske turističke luke s Venecijom i Grčkom

TRT ĆE u ovoj turističkoj sezoni postati matična luka na Jadranu za velike ploveće hotele koji nakon obilaska Venecije nastavljaju krstarenje prema Egejskom moru, a na istočnoj obali Jadrana više se neće zaustavljati samo u Dubrovniku nego i u Puli, Zadru, Šibeniku, ali i Rovinju i Kotoru.

Kako u subotu navodi tršćanski list "Primorski dnevnik" (koji izlazi na slovenskom jeziku), gradska uprava u Trstu dogovorila se s kompanijom Costa Crociere iz Genove da Trst postane matična luka za krstarenja istočnom obalom Jadrana prema grčkim lukama.

"Jadranska ruta" ove će godine u turističkoj sezoni Trstu osigurati dolazak 56.000 turista i pristanak velikih turističkih brodova za krstarenja britanskih, američkih i njemačkih kompanija, poput Queen Elizabeth, The Emerald, Cristal Cruises, Silver Sea i Kreuzfahrten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad je već napravio luksuznu publikaciju koju će turističkim operatorima i najvećim brodarima prvi put predstaviti na sajmu Sea Trade 2006. u Miamiju (SAD).

"Jadranska plovna ruta i suradnja s hrvatskim pristaništima najvažniji je korak u pokušajima da se Trst vrati na more", izjavio je član gradskog vijeća Maurizio Bucci.

Lučke uprave Pule, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika, Rovinja i Kotora ovog su tjedna imale u Trstu s gradskom upravom prvi operativni sastanak i oduševljeno su se odazvale na inicijativu, piše "Primorski dnevnik".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara