Ttony Blair: Saddamu Husseinu istječe vrijeme

BRITANSKI premijer Tony Blair upozorio je da iračkome predsjedniku Saddamu Husseinu istječe vrijeme za razoružavanje te da ima sve više dokaza o vezi Iraka i al Qaede.

Blair i talijanski premijer Silvio Berlusconi, obojica žestoki pristaše američkoga pristupa iračkomu pitanju, na zajedničkoj su konferenciji za novinare rekli da žele da se sukob riješi mirnim putem, ali ostaje i odlučnost da se Irak liši oružja za masovno uništavanje.

´Jedini način da se Saddam mirno razoruža jest da dobije jasnu, jedinstvenu poruku u ime međunarodne zajednice ´razoružaj se mirno ili će te silom razoružati´´, rekao je Blair.

´A ja mu jednostavno poručujem da ako vjeruje da je odlučnost međunarodne zajednice i na koji način oslabila, mislim da griješi´, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blair je rekao da se mreža Osame bin Ladena al Qaeda želi dočepati oružja za masovno uništavanje, a Washington i London vjeruju da ga Irak ima.

Berlusconi je novinarima u petak rekao kako talijanski obavještajci vjeruju da al Qaeda priprema napad na američke gradove veći od onoga 11. rujna 2001.

Francuska i Njemačka vode diplomatsku akciju protiv eventualnoga rata u Iraku, a prošle su subote milijuni ljudi diljem svijeta demonstrirali protiv mogućega američkog napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara