Turističke agencije traže da se ekskurzije organiziraju tijekom nastavne godine

NA DANAS održanoj 14. Skupštini UHPA-e - Agencije su ponovo istakle nužnost da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do kraja svibnja donese nova ili izmijeni postojeća Pravila za provedbu školskih izleta i ekskurzija iz 1999. godine.

Njima bi se ravnatelje trebalo obvezati da pravodobnim planiranjem nastave planiraju provedbe ekskurzija tijekom nastavne godine a ne u ljetnoj sezoni, po završetku nastave ili pred njen početak, kad su cijene i hotela i kvalitetnih autobusa znatno više i hoteli ne potvrđuju smještaj učenicima.

Organiziranjem ovih putovanja tijekom proljeća i jeseni snizili bi se troškovi roditeljima i produljila sezona našim hotelima.

Uz redovna izvješća o radu i usvajanje programa rada u narednom razdoblju, saslušalo i izlaganje državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića o državnim mjerama za uspješnu pripremu ove i naredne turističke godine, poglavito onima za suzbijanje sive ekonomije u turizmu s naglaskom na privatnom smještaju i čarteru brodova.

Temeljem objedinjenih izvješća ureda Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu kao i UHPA-ine analize domaćih receptivnih agencija, stanje na inozemnim tržištima je dobro. Velike agencije porast prometa tijekom proljeća i jeseni iskazuju s porastom od prosječno 10 do 15 posto, dok se u ljetnim mjesecima, zbog nedostatka kvalitetnog smještaja, i pored sve veće potražnje za agroturizmom, smještajem u svjetionicima, malim hotelima, očekuje porast od 2 do 3 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Domaći turisti tijekom proljeća sve više su tražili wellness po Hrvatskoj i u inozemstvu, putovanja u europske metropole, posebno Pariz, u Egipat, Dubai, Maroko, Kubu i druga odredišta. Početak primjene

Na danas održanoj skupštini sudionicima se predstavila svjetska hotelska grupacija Accor, a Turistička zajednica grada Zagreba je predstavila 16. Svjetske korporacijske igre i 66. Svjetski Skal International kongres.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara