Turska gradi veličanstveni kongresni centar

TURSKA će u poznatom anadolskom turističkom središtu Kusadasi na Egejskom moru, na prostoru od milijun četvornih metara, početkom ožujka početi izgradnju kongresnog centra, većeg od bilo kojeg u Europi.

Očekuje se da će temeljni kamen za taj golemi objekt, vrijedan oko 200 milijuna dolara, postaviti turski premijer Recep Tayyip Erdogan. Nekoliko zasebnih objekata, koji će činiti jedinstvenu cjelinu, bit ce izgrađeno u grčkom, rimskom, bizantskom i osmanskom stilu.

U okviru kongresnog centra nalazit će se hotel s pet zvjezdica koji će imati 1500 ležaja, rimske kupke, amfiteatar s 3.500 sjedišta, glazbeni tunel koji će služiti za liječenje depresivnih stanja, te rekreativno-zdravstvene i druge objekte.

Kongresni centar imat će i veliki socijalno-kulturni prostor od 280.000 četvornih metara koji ce biti obogaćen umjetnim jezerom, sportskim terenima, fontanama, kolonadama i mostovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga turskih turističkih organizacija, koja financira cjelokupni projekt, uvjerena je da će kongresni centar biti prava meka za turiste i druge posjetitelje. Samo pet kilometara od kongresnog centra nalazi se antički grad Efes sa čuvenim Artemidininim hramom i, prema nekim teorijama, grobom Djevice Marije.

Izgradnja kongresnog centra bit će, kako se očekuje, okončana do ljeta 2006 godine.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara