Turska: Iz ruševina spašeno još šestero djece

Turska: Iz ruševina spašeno još šestero djece
TURSKE spasilačke ekipe tijekom noći s četvrtka na petak izvukle su iz ruševina zgrade internata u gradu Bingolu još šestero djece te i dalje nastoje doprijeti do onih koja su ondje ostala zarobljena nakon snažnog potresa koji je u četvrtak pogodio jugoistočnu Tursku i u kojemu je do sada poginulo 150 osoba.

Očajni roditelji i rodbina siromašnih učenika iz udaljenih turskih sela koji su se školovali u turskom gradu Bingolu noć su proveli pokraj ruševina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Puno smo učenika već uspjeli izvući i vrlo je vjerojatno da ima još preživjelih, zbog čega naše spasilačke ekipe danonoćno rade", kazao je gradonačelnik Oguz Tozak.

On je također rekao kako spasioci vjeruju da je pod ruševinama ostalo još između 50 i 70 djece. Tijekom noći iz ruševina je spašeno šestero djece, no spasilačke ekipe izvlače i mrtva tijela. Novinska agencija Anatolija izvijestila je kako je izvučeno 35 tijela učenika i tijelo jednog profesora.

Potres jačine 6,4 stupnja po Richterovoj ljestvici u četvrtak rano ujutro najsnažnije je pogodio područje grada Bingola i okolnih sela u pokrajini uglavnom naseljenoj kurdskim stanovništvom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara