TURSKA TVRTKA POVLAČI SE IZ IRAKA

Turska transportna tvrtka Atahan najavila je potpuno povlačenje iz Iraka nakon dramatičnog poziva vozača Tahsina Topa kojega je u četvrtak na autocesti izmedju Tikrita i Mosula otela iračka gerilska brigada pod imenom Abdulkadir al Gilani. L

Rok za povlačenje turske tvrtke iz Iraka je 48 sati, odnosno do nedjelje navečer. Ako se ne povuče u zadanom roku, otmičari će, kako su zaprijetili, ubiti zarobljenog vozača.

Oteti vozač prikazan je u subotu na video snimci opkoljen maskiranim militantima s oružjem uperenim u njegovu glavu.

"SAD su naš neprijatelj, a ne naš brat Irak", rekao je Top pozivajući u očito pripremljenoj poruci sve turske vozače da ne dolaze u Irak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irački otmičari su, nekoliko dana prije, hicima u slijepoočnicu i glavu ubili turskog vozača Murata Yucea čija obitelj živi u Ankari. Njegova nadnica za smrt iznosila je oko 650 dolara.

U međuvremenu pojavila se nada da bi mogao biti oslobođen turski državljanin Tefik Alkan koji je otet prije 36 dana i čija je obitelj preko katarske televizijske postaje al Jazeera dobila naznake da bi mogao biti oslobođen. No, kako je u nedjelju iračka policija na mjesec dana zatvorila je bagdadsko dopisništvo al Jazeere, čini se malo vjerojatnim da bi nesretni Alkan mogao uskoro biti oslobođen.

(Hina) xsk ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara