Turska: Ubojica svećenika Santora brani se šutnjom

UBOJICA svećenika Santora, maloljetni O.A., brani se šutnjom, piše u petak istanbulski list Hurriyet.

"Moja namjera nije bila ubiti svećenika Andrea Santora, već ga samo zaplašiti", rekao je maloljetni O.A. (16). Objasnio je da je najsuvremeniji pištolj švicarske proizvodnje od 9 mm, vrijedan oko 2 tisuće eura, uzeo iz spavaće sobe svojih roditelja.

Prema objašnjenju datom javnom tužitelju Fatihu Gencu, O.A. je kazao da je ispalio smrtonosne hice u strahu kada je pomislio da ga je svećenik u trabzonskoj katoličkoj crkvi Sveta Marija prepoznao.

To je, kako saznaje visokonakladni istanbulski list Hurriyet, sve što se dosad moglo doznati od maloljetnog ubojice. Po svajetu odvjetnika O.A. je odlučio da se u nastavku istrage i sudjenja brani ćutanjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga o trabzonskom zločinu, koja je uznemirila žitelje tog crnomorskog grada, u medjuvremenu je nastavljena ispitivanjem očevidaca zločina, ali i roditelja O.A., dvojice braće, više školskih drugova i mnogih drugih.

Saznaje se da je u istragu, zbog mogućih medjunarodnih posljedica ubojstva svećanika Santora, uključen i turski ministar unutrašnjih poslova Abdulkadir Aksu.

Postoje mnogi znaci, uključujući i način na koji se brani maloljetni ubojica, da bi O.A. mogao biti samo puki izvršitelj nečije naredbe da se fizički likvidira don Santora.

To se moglo uklopiti u neka dosadašnja saznanja da je svećenik osudjen na smrt od strane trabzonske mafije koja drži u svojim rukoma tamošnju široko razgranatzu mrežu prostitucije. Nesretni Santora je, kako je ranije otkrio list Hurriyet, pokušavao spasiti jednu Gruzijku koja je upala u ralje mafije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara