Turska vlada prihvatila dolazak američkih vojnika

TURSKA vlada izjasnila se u ponedjeljak za dolazak američkih vojnika u sklopu mogućeg rata protiv režima iračkog predsjednika Sadama Huseina, objavio je dužnosnik turske vlade.

Kako je priopćio potpredsjednik turske vlade Abudul Latif Sener, odluku o tome potpisali su svi resorni ministri, uključujući i premijera Abdullaha Gula.

Članovi turske vlade su, također, preporučili zastupnicima parlamenta (meclisa) da na sjednici u utorak donesu konačnu odluku oko prelaska američkih vojnika preko turskog teritorija. Tim dokumentom, bude li prihvaćen, bit će dopušteno samo manjem broju Amerikanaca da se zadrži na turskom tlu. Riječ je o vojnim stručnjacima koji će opsluživati kopnene, zračne i pomorske vojne baze na turskom tlu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje veliki izgledi da će turski parlament, u kojem većinu čine zastupnici Stranke pravde i razvitka (AKP) Recepa Tayyipa Erdogana, prihvatiti predloženi dokument.

Kako se doznaje, Amerikanci su pristali da tursko savezništvo u novom, sve izvjesnijem Zaljevskom ratu protiv Sadamova režima , plate iznosom od 6 milijardi dolara pomoći i 10 milijardi dugoročnih kredita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara