Tužit će policiju koja ga je uhitila u Koprivnici jer je dijelio letke protiv Jadranke Kosor

Tekst: J.C.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

RANKO BOKAN - BOBAN, član Glavnog stožera Autohtone - Hrvatske stranke prava i ratni veteran jutros u 10:00 uhićen je u Koprivnici jer je dijelio letke protiv Jadranka Kosor uoči posjeta premijerke tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stranke kojoj Boban pripada priopćeno je da ga je prekršajni sud pustio na slobodu u 18 sati, te da je od Hitne službe dobio potvrdu o vidljivim ozljedama koje su mu počinili djelatnici policije. "Policija je u toku dana napravila pretres stana uz lažni alibi o posjedovanju eksploziva", stoji u priopćenju Autohtone - Hrvatske stranke prava koju potpisuje predsjednik te stranke Dražen Keleminec.

"Autohtona – Hrvatska stranka prava oštro osuđuje ovaj čin koprivničke policije, uz upozorenje da je vrijeme totalitarnog režima prošlo. Hrvatska je danas demokratska država u kojoj svaki građanin ima zagarantirana ljudska prava. Vrijeme milicije trebalo bi biti prošlost, a ne sadašnjost . Upozoravamo da svatko ima pravo iznositi svoje političko mišljenje. Koprivnička policija ponašala se kao da dolazio diktator Tito, pa su zbog toga uhitili političkog neistomišljenika. Sramota od koprivničke policije koja ovo političko uhićenje naziva kršenje javnog reda i mira. Autohtona – Hrvatska stranka prava od odgovornih osoba traži sankcioniranje onih koji su počinili ovo djelo , a u cilju demokracije, sloboda i poštivanja ljudskih prava. Zbog ovog čina Ranko Bokan – Boban privatnom će tužbom tužiti koprivničku policiju", zaključuje se u priopćenju koje je potpisano zloglasnim nacionalističkim pozdravom "Bog i Hrvati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara