Tužitelj prikazao Jacksona kao serijskog pedofila

U ZAVRŠNOJ riječi na suđenju Michaelu Jacksonu tužitelj je optuženu pop zvijezdu u četvrtak prikazao kao grabljivca i serijskog pedofila koji je zlostavljao dječaka, dok je obrana ustvrdila da su sve optužbe samo laži dječakove obitelji.

Jackson (46) optužen je za seksualno zlostavljanje tada 13-godišnjeg dječaka na svom ranču Neverland u Kaliforniji.

Tereti ga se i da je dječaku davao alkohol i držao njegovu obitelj na ranču protivno njihovoj volji kako bi opovrgnuli dokumentarac u kojem je Jackson rekao da dopušta djeci spavati u njegovom krevetu.

Pop zvijezda je zanijekao sve točke optužnice, za koje bi, bude li osuđen, mogao dobiti preko 20 godina zatvora.

Zamjenik tužitelja Ron Zonen rekao je u završnoj riječi da je Jackson ciljao na ranjivog 13-godišnjeg dječaka oboljelog od raka i uvukao ga u "svijet zabranjenog" u svojoj spavaćoj sobi.

Zonen je ocijenio kao "krajnjom glupošću" tvrdnju po kojoj bi dječak bio voljan podnijeti ponižavajuće javno suđenje ne bi li lažno optužio nekoga koga je volio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o iskorištavanju i zlostavljanju dječaka koji je preživio rak", rekao je Zonen na sudu u Santa Mariji u Kaliforniji.

Kazao je također da su dječak koji optužuje Jacksona i drugi dječaci s kojima je pjevač prijateljevao godinama provodili dane igrajući se na njegovom ranču Neverland.

Tužitelj je pokazao i snimke pornografskih časopisa i knjiga, među kojima i neke homoseksualnog karaktera, nađenih na Neverlendu, koje je Jackson navodno pokazivao dječacima.

Jacksonov branitelj Thomas Mesereau rekao je pak da se obitelj koja optužuje Jacksona sastoji od "prevaranata, glumaca i lažova". Obitelj je nastojao oslikati kao prevarante koji imaju običaj ciljati na slavne i bogate zbog novčane koristi.

Ocijenio je besmislenim vjerovati da bi se Jackson upustio u zlostavljanje dječaka u razdoblju kada je bio pod paskom medija, nakon emitiranja dokumentarca.

Završne riječi tužiteljstva i obrane produžit će se i u petak, kada se očekuje da će slučaj pred kraj četveromjesečnog suđenja konačno biti predan poroti na razmatranje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara