Tužitelji izgubili ključnu pravnu bitku u slučaju Jackson

TUŽITELJI u slučaju Michaela Jacksona izgubili su ključnu pravnu bitku nakon što je sudac odbio njihov zahtjev za svjedočenjem stručnjaka za obiteljsko nasilje koji je trebao objasniti zašto je majka dječaka kojega je Jackson navodno zlostavljao lagala pod prisegom.

Suđenje Jacksonu ne tiče se obiteljskog nasilja i bilo bi pogrešno dopustiti svjedočenje, izjavio je sudac Rodney Melville o njihovu pokušaju da majku prikažu kao zlostavljanu ženu.

Zastupnik obrane Robert Sanger ustvrdio je da je tužiteljstvo time majci željelo dati opravdanje za laganje pod prisegom. "Počinila je krivokletstvo ne stoga što je zlostavljana, nego stoga što laže da bi izvukla neku korist", rekao je Sanger.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Melville također je odbio prijedlog tužiteljstva da se u dokazni materijal uvrsti račun bivše Jacksonove zaposlenice te je iz suđenja isključio svjedočenje putničkog agenta o jednom Jacksonovom letu avionom.

Unatoč tim odlukama u njihovu korist, branitelji američke pop zvijezde nisu uspjeli spriječiti svjedočenje bivšeg Jacksonova tjelohranitelja koji je nedavno uhićen u Las Vegasu zbog pljačke i koji je prije rekao da je vidio Jacksona kako 1992. ili 1993. godine zlostavlja dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara