Tužitelji traže smrtnu kaznu za monstruoznog silovatelja, otmičara i ubojicu

JOSEPH DUNCAN III, optužen za trostruko ubojstvo i kidnapiranje dvoje male djece, mogao bi uskoro biti pogubljen.

Kako javlja CNN, tužitelj savezne države Idaho najavio je da će za Duncana zatražiti najtežu moguću kaznu. Duncan je već prije osuđen za seksualne napade, a sumnjiči ga se da je u svibnju pogubio troje ljudi i kidnapirao njihovu djecu kako bi ih silovao.

"Poroti ćemo predočiti naše dokaze i pustiti da činjenice govore same za sebe." - rekao je Bill Douglas.

"Pustit ćemo poroti sastavljenoj od dobrih i časnih građana Idaha da odluče." - dodao je tužitelj.

Duncan je izjavio da se ne osjeća krivim što je na smrt prebio Brendu Groene, njenog 13-godišnjeg sina Sladea i njenog dečka Marka McKenzia, čija su tijela pronađena sredinom svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstva su podigla veliku medijsku prašinu u Americi, a za nestalo dvoje djece ubijene Brende, 8-godišnjom Shastaom i njezinim 9-godišnjim bratom Dylanom dugo se tragalo. Dylanovi su ostaci pronađeni u šumi u zapadnoj Montani. U tijeku je obdukcija kako bi se otkrili uzroci smrti malog dječaka.

Steve Groene, otac ubijenog dječaka je izjavio: "Siguran sam da tužitelji imaju čvrste dokaze i da su pouzdani. Mislim da će oni obaviti svoj posao i dokazati da pravda pobjeđuje."

8-godišnja Shasta rekla je policiji da je na dan ubojstva vidjela kako Duncan veže njenu obitelj. Potvrdila je i to da je Duncan nju i Dylana kidnapirao prije nego ih je višestruko silovao.

Ranije ove godine Duncan je optužen zbog zlostavljanja i pokušaja zlostavljanja djeteta u Minnesoti. Nakon što je pušten uz jamčevinu napustio je Minesottu. Trag mu se izgubio sve do uhićenja.

1980. godine, kao 16-godišnjak, Duncan je u Washingtonu silovao 14-godišnjeg dječaka. Veći dio 20-godišnje kazne, koliko je dobio za taj zločin, je odslužio, a hoće li ga novi monstruozni zločini stajati glave odlučit će porota suda u Idahu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara