Tužiteljstvo će ispitati tvrdnje o Čučićevom zlostavljanju supruge

ZAGREBAČKO Općinsko državno odvjetništvo po službenoj će dužnosti ispitati tvrdnje da je bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji i predsjednik Europskog doma Ljubomir Čučić zlostavljao suprugu.

O navodnom sustavnom psihičkom i fizičkom zlostavljanju Čučićeva supruga Magali Boers (31) progovorila je za tjednik "Nacional".

Ljubomir Čučić je u izjavi za Hinu te optužbe odbacio kao neistinite.

"Objavljeni članak impuls je za službenu reakciju i postupanje zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva", izjavila je Hini zamjenica općinske državne odvjetnice Gordana Haramina Hranilović.

Kazala je da će tužiteljstvo ispitati tvrdnje o navodnom zlostavljanju i razmotriti ima li elemenata kaznenog djela.

Objasnila je da nakon izmjene Kaznenog zakona 2000. državno odvjetništvo dužno po službenoj dužnosti goniti počinitelje nasilničkog ponašanja u obitelji.

Po zakonu član obitelji koji nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem dovede drugog člana obitelji u ponižavajući položaj kazniti će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

Gordana Haramina Hranilović najavila je da će državno odvjetništvo razgovarati s Čučićem i njegovom suprugom koja tvrdi da je i od policije tražila zaštitu od zlostavljanja.

"Provjerit ćemo tko je sve bio upoznat s tvrdnjama supruge i postoji li relevantna medicinska dokumetacija o ozljedama", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o dulje planiranom i pripremanom napadu na mene, a u pozadini svega je borba za skrbništvo nad dvoje djece", izjavio je Čučić Hini.

On smatra da supruga, u nastojanju da dobije skrbništvo, ne bira sredstva da ga ocrni, te da je planirano izašla u javnost s lažnim tvrdnjama nakon što je on prošlog tjedna policiji prijavio otmicu jedne od kćeri.

Tvrdi, naime, da su mu tri žene otele kćer, presrevši na ulici dadilju koja se o njoj brinula.

"Priznajem da sam suprugu udario jednom u životu, lani u automobilu, ali optužbe o sustavnom zlostavljanju su lažne", kaže Čučić.

Tvrdi da ozljede na licu i tijelu njegove supruge koje se vide na fotografiji objavljenoj u "Nacionalu" nemaju nikakve veze s njim, već da ih je zadobila pri padu na stepenicama u obiteljskoj kući.

Kazao je da će nakon savjetovanja s odvjetnicima odlučiti hoće li protiv supruge i "Nacionala" podnijeti tužbu.

U zagrebačkoj policiji danas se nisu mogle provjeriti tvrdnje supružnika Čučić koji su zatražili rastavu braka.

Ljubomir Čučić je danas ponudio ostavku na mjesto predsjednika Europskog doma, no Središnji odbor ostavku nije prihvatio dok se ne rasvijetli cijeli slučaj.

Magali Boers je s dvije kćeri trenutno pod zaštitom Autonomne ženske kuće u Zagrebu u skloništu za žene žrtve nasilja u obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara