Tuzlanski ubojica: Vodili su me glasovi u glavi

TOMISLAV PETROVIĆ koji je u mjestu Trstije pokraj Tuzle brutalno ubio šestero ljudi, priznao je svoj zločin govoreći da se kaje te da su za sve krivi "glasovi u glavi".

Petrović je to rekao ispred kantonalnog tužitelja Damira Alića koji tvrdi da je Petrović svjestan što je uradio, međutim psihijatri još moraju utvrditi je li Petrović bio uračunljiv u trenutku masakra.
"Ubio sam ih vođen glasovima u glavi koji su mi rekli da trebam ubiti", kazao je Petrović na saslušanju ne mogavši reći koji je zapravo bio motiv.

Međutim, potvrdio je redoslijed zločina koji se nalazi u optužnici, samo je kazao da nije razvalio ulazna vrata Ive Markanovića kojeg je u WC-u ubio pucajući mu u glavu i tijelo. Iako se već kao motiv spominjala patološka ljubomora prema supruzi Mari s kojom je često dolazi u sukobe, Petrović je na saslušanju nije spomenuo.

Motiv - velika nepoznanica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se sjećam da je supruga bila tu", kazao je Petrović, a prenose Nezavisne novine. Nepoznato je i zašto je Petrović nekoliko kilometara dalje pucao i pokušao zapaliti automobil  Mirka Čanića, za kojega je kazao da su mu glasovi rekli da se i njemu mora osvetiti. "Na saslušanju je bio usporen, ali komunikativan, nije mogao izgovarati neke riječi, iako nije ni pod kakvim lijekovima", otkrio je Alić napominjući kako će se u daljnjem procesu pokušati ustvrditi motivi masakra.

Podsjetimo, Petrović je u krvavi pokolj krenuo prije šest dana. Prvo je ušao u kuću supružnika Mije i Kaje Petrović te ih je ustrijelio iz svog pištolja. Nakon toga je u kupaonici njegove obiteljske kuće metkom u čelo ustrijelio Ivu Markanovića.

Zatim se zaputio prema autobusnom stajalištu, gdje je ušao u gradski autobus, i ustrijelio supružnike Niku i Maru Petrović te Dragicu Markanović, suprugu netom prije ubijenog Ive. U pucnjavi je teško ranjen vozač autobusa, 41-godišnji Mursel Čolić, koji je pogođen u prsa. Čolić se srećom nalazi van životne opasnosti. Svi ubijeni su mu bili rođaci.

J.M.
Foto: RTV BiH / Tuzlarije.net / MUP TK / UKC / TuzlaLive.ba

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara