Tužni mimohod u čast vodičkim vatrogascima poginulim na Kornatima

U ZNAK sjećanja na najveću mirnodopsku hrvatsku tragediju, u Vodicama je večeras održan mimohod sjećanja na četvoricu vodičkih vatrogasaca poginulih na Kornatima.

U mimohodu je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi- Osim članova obitelji, bili su tu brojni vatrogasci iz cijele Hrvatske, mnoge udruge čiji su članovi bili poginuli vodički vatrogasci, prijatelji i školske kolege.

Dostojanstvena skupina koja se s tugom prisjetila hrabrih sugrađana, prešla je rivom do Parka gdje je prije tjedan dana otkriveno spomen-obilježje poginulim vatrogascima. Nakon mimohoda, obitelj i prijatellji su na groblju položili vijence i zapalili svijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su neke od obitelji po prvi put smogle snage stupiti na mjesto na kojem su izgubili najmilije. Nakon mise zadušnice, koja je održana u crkvici Gospe od Tarca, tužna povorka je krenula putem kojim su prije točno godinu dana prolazili 52-godišnji Ivica Crvelin, 52-godišnji Marinko Knežević, 37-godišnji Ivan Marinović, 33-godišnji Dino Klarić, 24-godišnji Ante Crvelin, 23-godišnji Tomislav Crvelin, 22-godišnji Ante Juričev Mikulin, 19-godišnji Hrvoje Strikoman, 19-godišnji Gabrijel Skočić, 19-godišnji Josip Lučić, 17-godišnji Karlo Ševerdija, 17-godišnji Marko Stančić te jedini preživjeli, 23-godišnji Frane Lučić. U klancu između brda Meja i Velog vrha, iznad uvale Šipnate, na mjestu tragedije, obitelji i izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće.

D.M.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara