Tvornica duhana Rovinj: Tvornica u Iranu započela s radom

Foto: scx.hu

TVORNICA DUHANA ROVINJ, koja posluje u sastavu Adris grupe, otvorila je tvornicu u Iranu i proširila poslovanje na tržište jugozapadne Azije. Novu tvornicu otvorio je danas predsjednik Uprave TDR-a Mato Zadro.

TDR je tvornicu u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran izgradio u suradnji s vodećim iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company. Investicija je vrijedna 30 milijuna eura, a kapacitet nove tvornice je 6 milijardi cigareta godišnje.
 
TDR u Iran prenosi i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana. Gradnjom tvornice, TDR je dobio mogućnost prenošenja svoga knowhowa, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje.
 
Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je 2008. godine i od tada na ovo veliko tržište TDR izvozi najpoznatiju hrvatsku cigaretu Ronhill.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle je godine u Iranu prodaja Ronhilla porasla za tri puta u odnosu na prethodnu godinu. Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta.
 
Ovom investicijom TDR se još snažnije pozicionira kao jedan od vodećih hrvatskih izvoznika i širi svoje poslovanje na izazovno tržište jugozapadne Azije. S više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu TDR svoje proizvode plasira na ukupno 15 tržišta. Osim u regiji, TDR svoje proizvode izvozi još u Njemačku, Španjolsku, Češku, Italiju, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Bugarsku i Rusiju.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara