Tvrde da je 6 godina premalo: Južnoafrička Republika žalit će se na Pistoriusovu presudu

Tvrde da je 6 godina premalo: Južnoafrička Republika žalit će se na Pistoriusovu presudu

Foto: FAH

JUŽNOAFRIČKA vlada uložit će žalbu na presudu protiv Oscara Pistoriusa, koji je dobio šest godina zatvora za ubojstvo svoje partnerice, jer je smatra "šokantno blagom", kazali su u četvrtak tužitelji.

Paraolimpijac ovjenčan zlatom osuđen je u srpnju zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp 2013. u svojoj kući u Pretoriji. Neki pravni stručnjaci ocijenili su tada da je dobio blagu kaznu.

"Kazna šest godina zatvora u svim je okolnostima nerazmjerna počinjenom ubojstvu, to jest šokantno blaga", objavilo je tužiteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Takvom presudom nanesena je nepravda i mogla bi diskreditirati pravosudni sustav."

Tužitelji tražili 15 godina

Kazna je više nego upola manja od 15 godina zatvora koliko su tražili tužitelji, koji su isticali da se Pistorius ne kaje za ubojstvo.

Sutkinja Thokozile Masipa objasnila je da je u trenutku drame bio "ranjiv" jer nije imao proteze na nogama, a olakotnom okolnošću smatra i to što je pokušao oživjeti Reevu te što je poslije zatražio oprost od njezine obitelji.

Pistorius je ubio Reevu Steenkamp u noći na 14. srpnja 2013. Branio se da je mislio da je lopov kada je zapucao na zahod u kojem se ona sakrila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara