TVRTKA LACOSTE I KINESKI IMITATOR POSTIGLI SPORAZUM

Tvrtka Lacoste i kineski imitator odjevnih predmeta te francuske kuće, postigli su prijateljsku nagodbu oko sudskog procesa što su ga Francuzi pokrenuli protiv kineske udruge, izvijestila je u petak honkonška udruga Crocodile Garments Ltd. L

Honkonška udruga prihvatila je prijedlog o redizajniranju zaštitnog znaka tvrtke - krokodila, ali od 2006. Novi logo Crocodile Garments Ltd.-a bit će i dalje taj isti reptil, ali nešto krupniji, okrenut ulijevo, a ne udesno kao do sada te uokviren kružnicom.

Tvrtka Lacoste, zauzvrat, obustavit će sudski proces pokrenut protiv spomenute kineske udruge čiji su proizvodi "preplavili" svjetsko tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporazum je realiziran u trenutku kada se čini sve veći pritisak na pošteno poslovanje Kine koja je nedavno postala članica Svjetske trgovinske organizacije.

Po završetku godišnjeg summita održanog u četvrtak u Pekingu, Kina i EU odlučile su pojačati međusobni dijalog na tom području.

No, promatrači drže da još uvijek nije potpuno sigurno da će bitka koju vodi francuska tvrtka, a traje već petnaestak godina, značiti i potpuni prestanak proizvodnje kineskih imitacija odjevnih predmeta poznate francuske marke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara