Tvrtka TIS OIS preuzela tvrtku HG inženjering

ZAGREBAČKA tvrtka TIS OIS d.o.o. predstavila je informatički poslovni sustav  pod nazivom Znalac kao i cjelokupno preuzimanje tvrtke koja ga je razvila – HG Inženjering. Cilj ovog  preuzimanja jest proširenje sustava Znalac i njegov napredak kao i stvaranje e-zajednice (e-Community)  koja je sastavni dio Internet aplikacije. Također, ovim preuzimanjem tvrtka TIS OIS nastavit će sa razvijanjem i unaprijeđenjem druge aplikacije, pod nazivom  Riznica, namijenjene arhiviranju podataka.

Tvrtka TIS OIS u narednom periodu planira uložiti oko 3 milijuna kuna u daljnji razvoj ERP sustava Znalac. Njegova inicijalna cijena na tržištu iznosi oko 1.500 eura (okvirna cijena za osnovni modul), a za njegovu osnovnu implementaciju potrebno je jedan do dva mjeseca. Od tvrtki koje u Hrvatskoj koriste Znalac izdvajaju se HAZU, Janaf, Končar elektroindustrija, te Vjesnik.

Kako je naredna godina prema svjetskim istraživanjama IDC-a godina aplikacija, za očekivati je da će se na tržištu pojavljivati sve veća potreba za poslovnim rješenjima koja će biti krojena po mjeri korisnika, ali istovremeno otvorena za komunikaciju sa ostalim sustavima u našem društvu. TIS OIS ima viziju stvaranja podrške za e-zajednicu gdje će društvo biti trajno  povezano koristeći Internet infrastrukturu i međusobno aktivno komunicirati.
TIS OIS već duže vrijeme nudi sofvtersku podršku za bankarske sustave koji trajno  komuniciraju s poslovnim sustavima tvrtki, te na neki način potreba da takva komunikacija bude što jednostavnija i efikasnija, postaje misija svake napredne tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovni sustav Znalac Internet je aplikacija koja objedinjuje sve segmente poslovanja tvrtke u jedinstven i cjelovit računovodstveni sustav. Sustav je modularan i korisnicima je komercijalno dostupan kroz više modela tako da je po cijeni zanimljiv velikim, ali i malim korisnicima, koji korištenjem Znalca mogu koristiti tehnologiju rada koja se do sada primjenjivala samo u najvećim sustavima. Njegova primjena je vrlo široka i proteže se od poslovanja malih, srednjih, i velikih poduzetnika, banaka, osiguravajućih društava, neprofitnih organizacija, korisnika državnog proračuna, pa do potreba knjigovodstvenih servisa. Proizvod Znalac osim Jave ima integriranu XML tehnologiju, te kao takav predstavlja idealnu tehnološku platformu za e-Community.

Prema riječima direktora tvrtke TIS OIS, Ninoslava Šimunovića, preuzimanje tvrtke HG Inženjering rezultiralo je dobivanjem snažnog razvojnog tima, softverskog proizvoda Znalac te njegovih velikih korisnika.
“Cilj nam je postati jedan od vodećih ponuđača poslovnih sustava na tržištu u našoj regiji, a podaci o  veličini ERP tržišta u Hrvatskoj 2001. od oko 27 milijuna dolara, dodatno su nam ohrabrenje i motivacija ", dodao je Šimunović.

"Ovom akvizicijom vlasnici i djelatnici HG Inženjeringa kapitalizirali su svoje višegodišnje ulaganje u razvoj modernog poslovnog sustava Znalac. Očekujemo da će naši korisnici profitirati na način da će im se pružiti još bolja i efikasnija podrška uz stalan razvoj novih inačica sustava", izjavio je Goran Radonić predstavnik tvrtke HG Inženjeringa koji od  1. veljače postaje voditeljem odjela poslovnih informacijskih sustava u TIS OIS-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara