U 2006. Hypo Grupa ostvarila dobit od 183,5 milijuna eura

U FINANCIJSKOJ godini 2006. Hypo Group Alpe Adria ostvarila je operativni rezultat od 298,9 milijuna eura, što je za oko 5 milijuna eura manje u odnosu na 2005. godinu. Dobit od redovitog poslovanja iznosi 183,5 milijuna eura, dok je godinu ranije iznosila 228,4 milijuna eura. Operativni prihodi (neto kamatni prihod, prihod od naknada, prihod od vrijednosnih papira i ulaganja, ostale vrste prihoda) narasli su za 14,2% u odnosu na prethodnu godinu, što se najvećim dijelom može pripisati povećanju rezultata od naknada. S druge su strane jednokratni troškovi, koji su se povećali najviše u vezi s ponovnom izradom bilance za 2004. godinu, podigli i operativni trošak.

Bilančna suma iznosila je 30,6 milijardi eura (na dan 31. prosinca 2006.) što je za 6,3% više od bilančne sume prethodne godine. Aktiva je veća 23,7% i iznosi 21 milijardu eura, a na strani kapitala i pasive primarna sredstva (depozite klijenata) povećani su 24,3% te iznose od 23,9 milijardi eura.

"Iako se u 2006. konkurencija povećala na svim tržištima na kojima smo prisutni, i to u oba područja - bankarstvu i leasingu, u godini koja je završila Hypo Group Alpe Adria uspjela je dostići svoje ambiciozno zacrtane ciljeve na području prodaje i likvidnosti te je još jednom značajno povećala svoju bilančnu sumu”, izvješćuje dr. Siegfried Grigg, predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria.

Tilo Berlin novi predsjednik Uprave

Zacrtani cilj za 2007. je povećanje bilančne sume i to za 20% na godišnjoj razini. Što se tiče prihoda, Grupa planira omjer troškova i prihoda održavati na razini ispod 60%, a stopu povrata na kapital nakon oporezivanja iznad 15%. Kompanija također uz već poslovičnu snagu provodi program širenja poslovanja. U siječnju 2007. započela s operativnim radom u Makedoniji, a pripreme za ulazak na ukrajinsko tržište već su u tijeku.

Na sjednici Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, održanoj 26. travnja 2007. godine, donesena je odluka da dr. Tilo Berlin, sadašnji predsjednik uprave dioničkog društva Berlin & Co., iz Hamburga, preuzima funkciju predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. On će na svoju novu dužnost stupiti najkasnije 1. srpnja 2007. Dosadašnji predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank International AG, dr. Siegfried Grigg, vraća se na mjesto zamjenika predsjednika uprave Grawe Grupe.

Grupa na području bankarskih usluga i leasinga posluje u 11 zemalja s više od 6.100 zaposlenika te je uspješno nastavila izgrađivati svoju vodeću tržišnu poziciju na još širem području regije Alpe-Jadran. Ulazak na tržišta Mađarske i Bugarske proširio je opseg poslovanja na regiju koja broji više od 70 milijuna stanovnika, od kojih je već više od milijun ljudi postalo klijentima Hypo Group Alpe Adria. Postojeća mreža dodatno je proširena otvaranjem dviju novih poslovnica baš na ovim tržištima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara