U 3 dana upisano 60 tisuća eura u riječkim obveznicama

U SAMO tri dana od početka prodaje, upisano je više od 60 tisuća eura riječkih gradskih obveznica kojima će se graditi bazenski kompleks na Kantridi. Upis prve tranše obveznica trajat će do 14. srpnja, a nakon toga obveznice će biti uvrštene u burzovne kotacije. Aranžer i pokrovitelj uvrštenja obveznica u najviše kotacije Varaždinske i Zagrebačke burze je PBZ.

Ukupan predviđeni iznos prve tranše je 8,19 milijuna eura. Grad Rijeka planira u 2007. i 2008. izdati i drugu i treću tranšu municipalnih obveznica koje će zajedno s municipalnim izdanjem obveznica Grada Rijeke u 2006. činiti jedno integralno izdanje obveznica u ukupnom iznosu od  24.574.513 eura što će predstavljati najveće izdanje municipalnih obveznica u Hrvatskoj. Ovo je ujedno i municipalna obveznica s najdužom ročnosti u RH. Obveznica će nositi fiksnu godišnju kamatu od 4,125 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivu na ulaganje u prve Riječke obveznice uz gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela, odazvali Đanija Poropat, Romana Jerković i  Mani Gotovac, Galianno Pahor, Vjekoslav Vojo Radoičić, te poznati riječki sportaši Zoran Roje, Marko Strahija, Miloš Milošević, Dinko Naranđa.

Na web stranici Grada također je omogućeno građanima da glasaju za ime bazenskog kompleksa. Prijedlozi će se zaprimati do jeseni, kada će se organizirati glasanje za sve pristigle prijedloge. Nakon nekog vremena, izdvojit će se tri prijedloga koja su dobila najveći broj glasova i koji će ući u finale. Glasanje će se nastaviti i na kraju će upravo na temelju odabira građana Rijeke Novi riječki bazeni dobiti svoje službeno ime.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara