U Afganistan odlazi manja postrojba slovenske vojske

Manja postrojba slovenske vojske sudjelovat će u Afganistanu u međunarodnim snagama za održavanje mira (ISAF), piše ljubljansko ´Delo´ od subote, pozivajući se na neslužbene izvore.

Ministarstvo obrane dobilo je naredbu da za tu misiju u prvoj fazi pripremi 15 do 20 vojnika, no politička odluka o tome još nije donijeta, tvrde izvori najtiražnijeg slovenskog lista.

Ministarstvo obrane priopćilo je, reagirajući na tu vijest, da je Sloveniji, kao budućoj članici NATO-a, stigao poziv za sudjelovanje u operaciji održavanja sigurnosti u glavnom gradu Kabulu i okolici.

´Ako se odluka o tome donese, sudjelovat ćemo u operaciji ISAF 3 s malom postrojbom koja će biti adekvatno obučena i opremljena´, izjavio je kapetan Simon Korez iz glavnog štaba slovenske vojske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska će postrojba u okviru ISAF-a, kako doznaje ´Delo´, vjerojatno logistički biti uvezana u postrojbe njemačke ili nizozemske vojske.

´Delo´ kao glavnu rezervu prema sudjelovanju u mirovnoj operaciji navodi stajalište da Slovenija već sudjeluje u mirovnoj operaciji u BiH, te da je stabilnost na Balkanu za Sloveniju važnija od događaja u Aziji.

Slovenska je vojska ove godine poslala veću količinu pušaka za potrebe redovne afganistanske vojske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara