U američkom bombardiranju Falluje pet mrtvih

PET JE osoba poginulo, a šest ih je ozlijeđeno u noćašnjem američkom bombardiranju grada Falluje, javlja u petak agencija Reuters pozivajući se na bolničke izvore.

Liječnik u lokalnoj bolnici Abdul Kareem al-Dulaimi kazao je da je u napadu uništeno pet kuća.

Amerikanci su do sada uglavnom gađali Falluju, uporište anti-američke pobune, tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istovremeno su u petak glavni suradnici radikalnog šijitskog klerika Moqtada al Sadra pozvali otmičare da oslobode zapadne novinare koje su zaprijetili da će ubiti ako se američke snage ne povuku iz svetog grada Najafa.

Katarska televizijska postaja al Jazeera javila je da je militantna skupina Brigade mučenika otela američkog novinara Micaha Garena, koji je radio priču o pljačkanju arheoloških nalazišta u Iraku, te je zaprijetila da će njega i njegovog prevoditelja Amira Doushija ubiti u roku do 48 sati ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Al Sadrov savjetnik Sheik Aws al Khafaji je kazao kako je Mehdijeva vojska protiv otmica, "posebice novinara koji je Nasiriji učinio veliku uslugu". Novinar i prevoditelj su oteti u gradu Nasiriji 13. kolovoza.

Drugi al Sadrov savjetnik Sheik Asaad al Basri također je osudio Garenovu otmicu. Kazao je kako al Sadrovi dužnosnici pokušavaju stupiti u kontakt s otmičarima kako bi se "oslobodilo novinare".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara