U Amsterdamu prekinuta nastava jer su muslimanska djeca podivljala nakon lekcije o svinjama

NESVAKIDAŠNJI događaj zbio se u jednoj nizozemskoj osnovnoj školi - nastava je morala biti prekinuta jer su djeca muslimanske vjeroispovijesti počela demolirati učionicu nakon lekcije iz gospodarstva u kojoj su se spominjale svinje, piše De Volkskrant.

Čelnik Socijaldemokratske stranke (PvdA) Alderman Lodewijk Asscher rekao je kako treba poduzeti "oštre mjere", prestati podupirati "sve sumnjive grupe" te "financijski kazniti roditelje razuzdane djece".

"Osnovna škola u Amsterdamu je odlučila kako djecu više neće podučavati o životu na farmi.  Nekolicina učenika je počela demolirati učionicu kada su spomenute svinje. Očito je da je ovo otišlo predaleko. Ta djeca, u dobi od devet ili deset godina, kod kuće očito nisu usvojila ni osnovna pravila ponašanja i ne shvaćaju zašto uopće moraju u školu." - rekao je Asscher za De Volkskrant.

Muslimani ne jedu svinjetinu jer svinju smatraju prljavom životinjom te im vjera brani konzumaciju svinjskog mesa. Iako im vjera nigdje ne brani spominjanje svinje, osnovnoškolcima je to, što zbog neznanja i mladenačkog hira, a što zbog vjerskog fanatizma, bio dovoljan povod za divljanje i uništavanje školske imovine.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara