U Australiji starac sjekirom izmasakrirao dvoje unučadi i suprugu, a kćer teško ranio

AUSTRALCI su šokirani viješću kako je 69-godišnji John Walsh osumnjičen da je sjekirom ubio svoju suprugu Mabel i njihovo dvoje unučadi te teško ozlijedio vlastitu kćer, koja je radila kao policajka.

Walsh je uhićen šest sati nakon što je policiji odnosno Hitnoj službi dojavljeno o groznom zločinu koji se dogodio u gradu Cowra, oko 250 kilometara zapadno od Sydneya.

Policija je u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu priopćila da se Walsh nalazi na ispitivanju te još nije službeno osumnjičen za ubojstva.

Nakon otkrića zločina Walsh se nalazio u bijegu, a policija je putem australskih elektronskih medija javnost izvijestila o njegovom identitetu te je objavila njegovu fotografiju. Uhićen je u jednom motelu u gradu Hay udaljenom oko 400 kilometara zapadno od Cowre. Prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije čuvao unuke

Djeca koju je ubio imala su pet i sedam godina. Njihova majka Shelley Walsh (31) u napadu je zadobila po život opasne ozljede uključujući tešku ranu na glavi. Helikopterom je prevezena u jednu bolnicu u Sydneyu gdje se liječnici bore za njen život.

Ubojica je žene i djecu masakrirao sjekirom. Nakon što je sjekirom udario kćer, ona je uspjela pobjeći kod susjede Cheryl Lovett. Osumnjičeni ubojica i njegova supruga Mabel često su čuvali unuke u vrijeme dok je njihova majka išla na posao u susjednom gradiću.

I.K.
Foto: The Australian

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara