U avionskoj nesreći poginuo makedonski predsjednik Trajkovski

AVION Vlade Republike Makedonije u kojem je predsjednik Makedonije Boris Trajkovski trebao jutros sletjeti na aerodrom u Mostaru, srušio se u selu Bitunje, između Ljubinja i Stoca, 50-ak km od Mostara.

Avion je nestao s radarskih ekrana područne kontrole leta u Mostaru nešto poslije 8,00 sati.

Glasnogovornik MUP-a FBIH Nedžad Vejzagić potvrdio je kako se zrakoplov u kojemu je bio makedonski predsjednik Boris Trajkovski srušio, te da je svih 9 putnika u avionu poginulo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavka je kako je zrakoplov udario u planinu Hrgud kod Stoca. U ovom dijelu Hercegovine, javljaju mediji, vlada nevrijeme sa kišom, a očevici tvrde da je avion, prije nego što je izgubljen, bio vrlo bučan.

U avionu makedonske vlade, prema službenom popisu putnika, nalazili su se predsjednik Makedonije Boris Trajkovski, savjetnici Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski, stručni saradnik Anita Kristan-Lozanska, Mile Krstevski iz MIP-a Makedonije i članovi obezbjeđenja Boris Verinov i Aco Božinovski, izjavio je ambasador BiH u Skoplju Sava Ćeklić.

Trajkovski je zajedno s ostalim članovima makedonskog izaslanstva putovao na međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostaru.

Ekskluzivnu fotografiju potrage objavljujemo uz dozvolu portala 24sata.info

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara