U Bagdadu nastavak borbi: Ubijena 4 američka vojnika i 7 pobunjenika, u Najafu napeto

U BAGDADU su u petak nastavljeni sukobi između koalicijskih snaga i iračkih pobunjenika u kojima su u odvojenim incidentima poginula četiri američka vojnika i najmanje sedam militanata, a više ih je ranjeno.

Pet je Iračana poginulo u napadima pobunjenika u bagdadskoj četvrti Abu Ghraib, a u istom dijelu grada američki vojnici u oružanom su sukobu u blizini bivšeg sjedišta UN-a u Bagdadu ubili još dvojicu militanata te ranili više Iračana, među kojima i jednog televizijskog snimatelja, izvijestili su u petak arapski mediji.

U raketnom napadu na vozilo američkih vojnika u istočnom dijelu grada su, prema američkom vojnom glasnogovorniku, poginula četiri američka vojnika, a pet ih je ozlijeđeno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću arapskih medija šijitski političari u gradovima Najafu i Kufi, u kojima još vlada napetost, s američkim vojnicima su vojnicima dogovorili novo primirje. Ranije dogovoren prekid vatre u svibnju nije bio učinkovit. Prema tom novom sporazumu, svi šijitski pobunjenici lojalni Moqtadi al-Sadru koji su stigli izvana, a nisu stanovnici Najafa, trebali bi se u petak početi povlačiti iz svetog grada.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara