U Baranji poplavljene kuće, zatvorene ceste i evakuirana stoka

Tekst: I.Ka.
Foto: Vlado Kos/Cropix

ZBOG obilnih kiša, odnosno vode koja se prelila preko kolnika, na području Osječko-baranjske županije danas je nekoliko cesta zatvoreno za promet, dio kuća i podruma poplavljen je, a na dvije farme u prijepodnevnim je satima evakuirana stoka.
 
Na području Đakova za promet je zbog poplave zatvorena lokalna cesta Đakovo – Dragotin. U gradu Đakovu, u Preradovićevoj ulici, voda je također preplavila cestu, no njome se zasad još prometuje. U Čepinu kod Osijeka za promet je zatvorena prilazna cesta autocesti (koja je prohodna), jer je voda poplavila obližnju lokalnu cestu Čepin – Čepinski Martinci. Voda je poplavila i centar Čepina u blizini zgrade Doma zdravlja. Zbog obilnih kiša trenutno je zatvorena i lokalna cesta u Petrijevcima, na potezu prema Podravskoj magistrali, te županijska cesta između Valpova i Bocanjevaca. Poplavljena je i cesta između Samatovaca i Petrijevaca, no promet se ondje ipak odvija. U Ladimirevcima most prijeti potpunim urušavanjem, a voda je ponovno prelila cestu. Na području Donjeg Miholjca promet je zbog obilnih padalina posebice otežan na dijelu ceste između Marjanaca i Črnkovaca, a na području Svetog Đurđa poplavljene su njive. Da bi se situacija olakšala, voda se pokušava prepumpati. 

Na području Baranje propala je lokalna cesta na dijelu gdje se spušta prema samom mjestu. Također, poplavljena je i cesta D 212 kod skretanja za Karanac, no njome se prometuje, kao i cesta na izlazu iz Kozarca prema Belom Manastiru.

S farme evakuirano 800 svinja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko kuća poplavljeno je u Petrijevcima i Samatovcima, kao i više podruma u Podravlju, a poplavljen je i dio Orljavske ulice u Tenji. U južnom predgrađu Osijeka kod Panonije voda je doprla do pragova kuća te se ondje više prilaznom cestom ne može prići. S farme Kovač gaj u Valpovu, zbog vodene bujice, evakuirano je 800 svinja koje su prebačene na farmu Kondrić kod Đakova. Stanje je teško i na Ekonomiji koja se nalazi na potezu između nogometnog igrališta i obilaznice u Višnjevcu, s koje je zbog bujice danas izvučeno 70-ak svinja, među kojiima nekoliko uginulih.

U Zagrebu padaju fasade sa zgrada

S nebodera u Ulici braće Domani 2 zbog nevremena i jakog vjetra sinoć je palo nekoliko limenih oplata, vatrogasci su s fasade skinuli još desetak najopasnijih, no ostalo ih je mnogo koje se drže samo na jednom vijku, priopćio je Ured za upravljanje u kriznim situacijama i pozvao suvlasnike zgrade da poprave oplate koje prijete padom. "Ovo nije jedina visoka zgrada u Zagrebu s koje padaju dijelovi fasade, sličan primjer je i `Zagrepčanka` s koje opadaju dijelovi fasade", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara