U Belgiji posada preživjela nesreću teretnog "jumbo jeta" punog goriva

POSADA zrakoplova Boeing 747-200F američke tvrtke Kalitta Air preživjela je u nedjelju nesreću aviona koji se prepolovio nakon neuspješnog polijetanja na međunarodnom aerodromu u Bruxellesu.

Prema izvješćima svjetskih agencija, Boeing 747-200F, teretna verzija popularnog američkog "jumbo jeta", tvrtke Kalitta Air sprepolovio se prilikom neuspješnog polijetanja, pri čemu nitko od petero članova posade nije smrtno stradao.

Članovi posade liječnički su tretirani zbog lakših ozljeda, prenosi BBC riječi Francisa Vermeirena, gradonačelnika grada Zaventema koji se nalazi nedaleko briselskog aerodroma. Ostali zračni promet zbog nesreće nije bio prekinut jer je olupina završila blizu aerodromske ograde, nedaleko obližnjih kuća i groblja.

"Velika buka"

Avion se prepolovio na dva veća dijela, a obzirom da je bio na polijetanju i pun goriva sreća je da nije došlo do zapaljenja odnosno eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon nesreće na mjesto događaja pristigli su pripadnici aerodromskih vatrogasaca koji su olupinu polili specijalnom tekućinom s pjenom koja smanjuje mogućnost izbijanja požara i eksplozije.

"Jumbo jet" je bio na redovnom cargo letu prema Bahreinu. Prema nekim izvješćima, normalno je počeo uzimati zalet, ali je umjesto polijetanja izletio s piste.

Prema neslužbenim podacima, pilot je tijekom pokušaja polijetanja čuo "veliku buku". Uzroci nesreće koja se dogodila oko 13.30 sati po lokalnom vremenu još nisu poznati i tek će istraga pokazati zbog čega je avion pao.

I.K.
Foto: wikipedia

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara