U Beogradu napadnuti hrvatski diplomati

U Beogradu napadnuti hrvatski diplomati

U SRIJEDU kasno navečer u Beogradu su napadnuta dva zaposlenika Hrvatskog veleposlanstva. Radi se o zamjeniku veleposlanika Branimiru Lončaru, te diplomatu Branku Hercegu, potvrdili su Indexu u Hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu, u kojem nam, međutim, nisu mogli reći nikakve detalje o napadu, te su nas uputili na glasnogovornicu Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu, čije ćemo priopćenje primiti tijekom popodneva.

No, kako doznajemo od glasnogovornice beogradske policije Dragane Kajganić do napada je došlo sinoć u 23.15 sati dok su Lončar i Herceg sjedili u automobilu.

Tada im je prišao zasad nepoznati muškarac i počeo ih psovati. Nedugo potom automobilu naših diplomata prišao je drugi automobil u kojem su bila tri muškarca, koji su također počeli psovati. Jedan od njih je izašao iz automobila, nogom udario u automobil s hrvatskim diplomatima, te kroz prozor udario zamjenika hrvatskog veleposlanika Lončara šakom u lice, rekla je za Index Dragana Kajganić, dodajući kako Lončar nije tražio liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su napadači ugledali policijsko vozilo koje se približava, pobjegli su.

Lončar i Herceg policiji su dali opise napadača za kojima beogradska policija još traga.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara