U BEOGRADU POČEO DVODNEVNI SASTANAK STRUČNIH SKUPINA O NESTALIMA

Dvodnevni sastanak stručnih skupina, Komisije Savjeta ministara SCG za nestale osobe i hrvatske Uprave za zatočene i nestale, koju predvodi pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pukovnik Ivan Grujić, započeo je u srijedu u Beogradu. L

Kako je ranije priopćila Direkcija za informiranje Savjeta ministara državne zajednice Srbija i Crna Gora, na dvodnevnom sastanku će se razgovarati o suradnji nadležnih organa SCG i Hrvatske i o dosad preuzetim obvezama radi rješavanja preostalih pitanja vezanih za nestale osobe na prostoru bivše Jugoslavije.

Biti će riječi i o razmjeni dokumentacije i provođenju dogovora u vezi predstojećih ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka osoba sahranjenih u SCG i Hrvatskoj, radi konačnog rješavanja sudbine osoba koje se vode kao nestale. Predstavnici dvaju izaslanstava razmijenit će i podatke o ekshumaciji grobnica na području sjeverne Dalmacije i Like u Hrvatskoj, te podatke o sahranjenima na beogradskom groblju Lešće i gradskom groblju u Obrenovcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, voditelj hrvatskog izaslanstva, pukovnik Ivan Grujić u četvrtak će novinarima priopćiti rezultate dvodnevnog sastanka stručnih skupina.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara