U Beogradu sutra Dan žalosti zbog smrti pretučenog francuskog navijača

Tekst: I.Ka.
Foto: Blic

GRADONAČELNIK Beograda Dragan Đilas, povodom smrti Francuza Bricea Tatona proglasio je 30. rujna Danom žalosti u Beogradu. Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će država reagirati s najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti, povodom ubojstva Bricea Tatona. On je naglasio da ovo upozorenje vrijedi "za sve grupacije koje su proteklih dana promovirale nasilje".

Prema njegovim riječima, Srbija je otvoreno, demokratsko društvo i u njoj ekstremne grupacije ne mogu proći nekažnjeno. Svi koji su sudjelovali u ovom nasilju biti će procesuirani, dodao je Tadić. Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković uputio je sućut obitelji preminulog Tatona i poručio kako očekuje najstrože kazne za počinitelja ovog strašnog zločina i dodao kako su vlasti pokazale odlučnost u rješavanju ovakvih problema s kojima su se suočavale i druge države: "Nastojat ćemo iskoristiti njihova iskustva u efikasnoj borbi protiv nasilnog ponašanja huligana i time na sustavan način uvesti red u Srbiji", prenosi B92.

Okaljan ugled Beograda

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio izraze najdublje sućuti veleposlaniku Francuske u Srbiji i obitelji Taton kojio je danas preminuo u Beogradu. U brzojavu sućuti gradonačelnik je naveo kako je sve Beograđane i njega osobno duboko potresla i ražalostila vijest o smrti Bricea Tatona. Stanovnici Beograda neće zaboraviti ovaj tragičan događaj i čuvat će uspomenu na Bricea kao nevinu žrtvu agresivnih mladića koji su svojim brutalnim činom okaljali Beograd.

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je povodom smrti Francuza kako su državni organi odgovorni za taj događaj jer "kada su u pitanju navijačke grupe ne primjenjuje se zakon".

Nemjerljiv poraz humanosti

U brzojavu upućenom predsjedniku Nogometne federacije Francuske Jean-Pierru Escalettesu od predsjednika Nogometnog saveza Srbije Tomislava Karadžića navedeno je da  "nogometna Srbija suosjeća s nogometnom Francuskom u trenutku velike boli i tuge. Kao čovjek i nogometni zaposlenik, izražavam duboko uvjerenje da više nikada nećemo biti svjedoci ovakvog poraza humanosti, nemjerljivog s bilo kojim drugim."

Tijekom šetnje koja će se održati na ulicama Beograda 1. listopada pod nazivom "Stop nasilju" odat će se počast preminulom Francuzu Briceu Tatonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara