U Beogradu uhićen Borislav Mikelić

SRBIJANSKA policija uhitila je Borislava Mikelića, bivšeg premijera tzv. Republike Srpske Krajine, javio je u petak navečer Radio B92 pozivajući se na policijske izvore.

Mikelić je bio "jedan od ključnih ljudi koji su stvorili vezu između zemunskog klana i određenih krugova u Republici Srpskoj, koji su umiješani u organizaciju ili su pomogli u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića", objavio je B92.

Mikelić, koji je nakon pada tzv. RSK 1995. pobjegao u Beograd, bio je jedan od savjetnika srbijanskog premijera u režimu Slobodana Miloševića Mirka Marjanovića i to u tvrtki "Progres", čiji je Marjanović bio direktor. Marjanović je bio jedan od najbližih Miloševićevih suradnika.

Kako javlja B92, osim Mikelića, uhićen je i bivši pomoćnik šefa srbijanske službe sigurnosti (BIA) Milorad Bracanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bracanović je bio član Jedinica za specijalne operacije (JSO), poznatijih kao crvene beretke.

Prema radiju B92, uhićen je i Slobodan Milivojević, odvjetnik Milorada Lukovića Legije, koji je još uvijek u bijegu. Legija je osumnjičen da je glavni organizator atentata na Đinđića.

Milivojević je svojedobno bio i odvjetnik Dušana Spasojevića Šiptara, jednog od vođa zemunskog klana, kojeg je srbijanska policija ubila 27. ožujka pri pokušaju uhićenja. Ubijen je zajedno s Milanom Lukovićem Kumom, također jednim od vođa zemunskog klana.

Milivojević je branio i osobe optužene da su pokušale atentat na Vuka Draškovića u listopadu 1999. Drašković je za taj pokušaj atentata optuživao Milorada Bracanovića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara