U Berlinu vlasnici talijanskih restorana krenuli u kampanju protiv mafije

U Berlinu vlasnici talijanskih restorana krenuli u kampanju protiv mafije

VLASNICI talijanskih restorana u Berlinu, nakon ubojstva šestorice Talijana u gradu Duisburgu na zapadu Njemačke, pokrenuli su kampanju protiv mafije, prenosi DPA.

"Mi kažemo ´ne´ mafiji. Ne možemo jednostavno samo gledati. Mrzimo mafiju i bez straha to kažemo jasno i glasno", rekla je Laura Garavini, koordinatorica Unije Talijana u svijetu (UIM) na konferenciji za novinare održanoj u Berlinu.

"Više od 600 tisuća Talijana koji žive u Njemačkoj su pošteni ljudi. Ovo krvoproliće nas je šokiralo", dodala je Garavini.

"Mafija, ne hvala!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje 17 od oko 300 talijanskih restorana u Berlinu, uključujući i nekoliko elitnih, poduprlo je ovu inicijativu, a na njihovim vratima je izvješen natpis: "Mafija, ne hvala!". Oni koji su inicijativu poduprli, nadaju se kako će je prihvatiti i ostali njihovi kolege. "Ljudi koji se pokoravaju mafiji nemaju dostojanstva", poručili su.

Restorani koji sudjeluju u kampanji potpisali su peticiju kojom se obvezuju da će javno govoriti o svakom pokušaju reketarenja za kojeg budu čuli.

Podsjetimo, 15. kolovoza, oko 2.30 sati, šest muškaraca u dobi između 20 i 30 godina, ubijeno je hicima u glavu ispred jedne talijanske pizzerije u Duisburgu. Njihova su tijela pronađena u dvama automobilima parkiranima u blizini željezničke postaje. Petero ih je već bilo mrtvo, a šesti je preminuo na putu do bolnice. Policija je utvrdila kako su bili povezani s kalabrijskom mafijom Ndrangheta.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara