U BiH otkrivena treća piramida?

NAKON analiza satelitskih i radarskih snimki  uzvišenja Visočica i Plješevica kod Visokog postoji sve više znanstvenih dokaza da one predstavljaju prve europske piramide, tvrdi znanstvenik Semir Osmangić.

Podsjetimo, bosansko-hercegovački istraživač Semir Osmangić krajem studenog je napravio Izvještaj o geološkom ispitivanju tla kod Visokog, lokaliteta za kojeg smatra da je prva piramida u Europi.

"S obzirom da je oblik Visočice pravilan geometrijski oblik, čije su sve četiri strane identične (osim prednjeg dijela zbog ulaznog platoa), može se zaključiti da priroda u toku svog stvaranja nije mogla istaložiti ovako pravilan geometrijski oblik, jer svi materijali (breča, konglomerat, grauvake-pješčari) pripadaju sedimentnim kastičnim stijenama, koje su nastale od sitnih čestica nošenih vodom i taložene." - stoji je u Izvještaju.

Daljnjim analizama satelitskih snimaka istraživači su došli do još više dokaza da bi se zaista moglo raditi o piramidama.

"Čak i samo letimičan pogled na prikupljene podatke, ali i neke od prvih analiza koje smo uradili, već daju upečatljiv dojam da se radi o piramidama ili nekoj drugoj umjetnoj strukturi, vrlo pravilnih crta i kolosalnih razmjera" - izjavio je za FENA-u doktor geofizičkih znanosti Amer Smailbegović.

Smailbegović je sa Seanom Anklamom, znanstvenikom iz korporacije Spectir u Nevadi analizirao snimke. Ta korporacija radi za svemirsku agenciju NASA-u, američku vladu te ostale elitne klijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša osobna impresija je da nema dvojbe da se oko Visočice nalazi neki vid antropogene strukture enormnih dimenzija, nastale kao proizvod djelovanja ljudske ruke." - mišljenje je dr. Smailbegovića.

Oni smatraju kako strane uzvišenja zbog svog pravilnog oblika nisu prirodne. Oni su na satelitskim snimkama osim "piramide Sunca" u Visočici i "piramide Mjeseca" kod Plješevice pronašli i nova interesantna mjesta.

“Pronašli smo i treću sličnu anomaliju, jugoistočno, odnosno južno od Visočice i Plješevice koja možda predstavlja treću piramidu, a formira jednakostraničan trokut za Visočicom i Plješevicom. Sve tri strukture imaju jasno oblikovane strane i zaravnjene platoe na vrhu.” - kaže o novim otkrićima Smailbegović.

Znanstveni tim i dalje radi na analizama satelistskih fotografija, kojima će pridružiti i geofizičke metode kako bi proučili podzemni kompleks, koji navodno povezuje sve piramide u Visočkoj kotlini.

Prema anketi nedavno provedenoj na stranicama BIHnet-a na pitanje "Vjerujete li da postoje piramie u Visokom" čak 43,3 posto glasača, od njih 3820 glasalo je "Da, mislim da postoje", dok je njih 39,6 posto odgovorilo kako "Ne vjeruje dok ne vide konkretne dokaze." Svega 12,2 posto smatra da je to "čista izmišljotina."

(Foto: Sarajevo-X, Pincom)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara