U bolnici Sveti Duh otvoren novi Centar za dijalizu

U bolnici Sveti Duh otvoren novi Centar za dijalizu
U OPĆOJ bolnici Sveti Duh danas je otvoren novouređeni Centar za dijalizu u sklopu novoosnovane tvrtke Poliklinika "Sveti Duh 2", u koji je izraelska tvrtka Danel, kao poslovni partner bolnice, uložila 20 milijuna kuna.

To je prva privatna investicija u sustav hrvatskog državnog zdravstva i rezultat je četverogodišnje pripreme, kako bi se osuvremenio najveći centar za dijalizu u zemlji koji je radio u lošim uvjetima i sa zastarjelom opremom, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj bolnice Dalibor Krpan.

U Centru se dijalizira 180 pacijenata, a dnevno dijalizu prođe između 86 i 90 pacijenata. U Centru će raditi 28 medicinskih sestara i tri liječnika, a pacijentima je osigurana vrhunska tehnologija i uvjeti za dijalizu, rekao je Krpan. Dodao je kako u centar nije uložena ni kuna iz novca namijenjenog za zdravstvenu zaštitu, budući da je nositelj cijelog projekta bio strani partner.

"Ponosan sam što sam bio začetnik programa koji predstavlja novi model investiranja u hrvatsko zdravstvo i omogućava povezivanje s prestižnim ustanovama u svijetu te prodaju hrvatskih zdravstvenih usluga na međunarodnom tržištu", izjavio je Krpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnik tvrtke Danel i predsjednik Upravnog vijeća Poliklinike "Sveti Duh 2" Ran Fuchs naglasio je kako je cilj njegove tvrtke izvesti u Hrvatsku znanje koje postoji u Izraelu.

"Ulaganjem u hrvatsko zdravstvo nismo zainteresirani primarno za profit, ali ga očekujemo u budućnosti. Dijaliza na Svetom Duhu naš je prvi projekt, no želimo surađivati i na razvoju drugih medicinskih programa s ostalim zdravstvenim ustanovama", rekao je Fuchs.

Ravnatelj Krpan podsjetio je kako je prije tri i pol godine s tvrtkom Danel potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu čime je uspostavljena dugoročna suradnja u razvoju dijalize, genetike i ženskog zdravlja u bolnici Sveti Duh.

Uz odobrenje vlasnika - Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva, osnovana je Poliklinika "Sveti Duh 2" kao tvrtka kćer bolnice Sveti Duh, te je između između bolnice i poliklinike sklopljen ugovor o stručno-tehničkoj suradnji kojim je uređeno međusobno korištenje i plaćanje usluga.

Na upit hoće li Uskok pokrenuti istragu o projektu dijalize, o kojemu provodi predistražne radnje na temelju anonimne prijave o štetnosti potpisanog ugovora za bolnicu, Krpan je odgovorio kako su, po njegovim informacijama, predistražne radnje završene te da istraga neće biti pokrenuta jer je cijeli "projekt čist".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara