U Bregani otvoren sajam proizvoda braniteljskih zadruga

Sajam "Hrana i zdravlje Dani poljoprivrede i prehrane" otvoren je danas u Bregani u organizaciji Saveza zadruga branitelja i Poljoprivredno stočarsko voćarske zadruge Samobor.

Sajam se održava od 6. do 8. svibnja u Poslovnom centru "Samobor" u Bregani, a na sajmu će biti predstavljeni proizvodi braniteljskih zadruga iz čitave Hrvatske, orijentiranih ponajviše na poljoprivrednu proizvodnju te proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja.

Iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je priopćeno da je u Hrvatskoj aktivno više od 40 zadruga s oko 800 uključenih branitelja.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Jadranka Kosor koja je danas, otvarajući tu priredbu, izrazila zadovoljstvo zbog stalnog porasta broja zadruga branitelja te podržala njihovo osnivanje i rad zbog višestrukih korisnih učinaka na branitelje uključene u rad zadruga.

Također je istaknula da je u prošloj godini Ministarstvo dalo nepovratne financijske potpore od 150.000 kuna svakoj od 10 novoosnovanih zadruga branitelja.

(Hina) pp/xbdj ylnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara