U Britaniji izliječen dječak kojem je krv tekla u krivom smjeru

U Britaniji izliječen dječak kojem je krv tekla u krivom smjeru

DJEČAKU iz Britanije kirurzi su, u prvoj operaciji te vrste, popravili rad srca koje je pumpalo krv kroz dječakovo tijelo u krivom smjeru, javlja Daily Mail.

Trogodišnji Alec Hutchinson, rođen je s rijetkim poremećajem zbog kojeg su žile krivo spojene s njegovim srcem. Tako je njegova aorta bila spojena desnim klijetkom srca, što je značilo da mu srce nije moglo proizvesti dovoljan pritisak koji bi krv tjerao kroz čitavo tijelo. Zbog toga je Alec imao nisku razinu kisika u krvi i često bi ostajao bez daha.

Njegovo je stanje promijenjeno operativnim zahvatom zvanim "dvostruka zamjena", u kojoj su njegove žile prespojene na njihova inače prirodna mjesta na srcu.

Operacija se dogodila prije četiri tjedna i mali se Alec uspješno oporavlja sa svojim roditeljima, Lynne Hall i Brianom Hutchinsom u Diptonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alecovo srce je bilo poprilično zbrkano. Plava krv, koja dolazi u srce, dolazila je s krive strane. Dječak je bio plav zbog niske razine kisika u krvi i ne bi preživio bez operacije", rekao je srčani kirurg Asif Hasan.

"Morali smo pravilno prespojiti krvne žile oko njegovog srca. Bila je to velika operacija, ali je prošla u redu. Brzo se oporavio. Prognoza je u redu i ubrzo će moći imati normalan život.", dodao je Hasan.

Roditelji dječaka presretni su što im je sin dobro i kažu kako mali Alec već ponovo vozi svoj bicikl.

B.V.
Foto: NNP/Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara