U Čakovcu potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje bolničkog paviljona

SPORAZUM o sufinanciranju izgradnje polikliničkostacionarnog paviljona Županijske bolnice Čakovec potpisali su danas njezin ravnatelj dr. Franjo Fundak i međimurski župan Branko Levačić.

Građevinska je vrijednost projekta 100 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost. Ministarstvo zdravstva u državnom će proračunu osigurati 35 posto tih sredstava, Međimurska županija iz tzv. sredstava za decentralizirane funkcije osigurat će 50 posto, a iz županijskog proračuna 15 posto.

Polikliničko-stacionarni paviljon prostirat će se na 12 tisuća 484 metra četvorna, od čega će 9940 četvornih metara biti za zdravstvene, a ostalo za tehničke namjene.

Ravnatelj čakovečke Županijske bolnice dr. Fundak rekao je da će se u njemu primjenjivati novi način rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´U novom polikliničko-stacionarnom paviljonu uvest će se polivalentni središnji prijem pacijenata za specijaliste svih vrsta. To je novi model tzv. blok bolnice, a predstavlja i projekt građevinske reforme bolničkog sustava u Hrvatskoj, što je preduvjet za europske akreditacije naših bolnica,´ istaknu je dr. Fundak.

Dozvola za gradnju polikliničko-stacionarnog paviljona već je dobivena, kao i sve suglasnosti, a nakon javnog natječaja i odabira izvođača, radovi bi trebali početi na jesen.

Za sve pripreme već je osigurano 10,8 milijuna kuna, a izgradnja će se financirati kreditom s rokom otplate od 10 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara