U čast karlovačkoj školi djeca jutros sat vremena provela na misi

U čast karlovačkoj školi djeca jutros sat vremena provela na misi

Foto: 123rf, Screenshot: Google maps/Streetview

OSNOVNA ŠKOLA Dragojle Jarnević danas slavi 120. godišnjicu postojanja. Rođendan škole učitelji i učenici proslavili su jutros, između ostalog, i na misi u crkvi Presvetog Trojstva.

Naime, učenici i učitelji u 9 sati bili su na svečanoj misi, potvrdila nam je ravnateljica škole Marijana Pavičić. Pokroviteljstvo nad proslavom godišnjice karlovačke osnovne škole dala je Kolinda, kao i ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar.

"Godišnjicu smo proslavili na lijep i svečan način. U 9 sati ujutro imali smo svečanu misu u crkvi Presvetog Trojstva,  nakon mise polaganje cvijeća na grob Dragojle Jarnević. Večeras imamo i svečanu akademiju povodom 120. rođendana", rekla nam je ravnateljica Pavičić.


Kako nam je potvrdila ravnateljica, na misi su sudjelovali svi učenici. Ipak, nastavku razgovora rekla je kako su učenici koji nisu katoličke vjeroispovijesti ostali u školi na nastavi.

Zanimalo nas je znači li to da će učenici koji su bili na misi morati nadoknađivati gradivo s nastave na kojoj su sudjelovali učenici koji nisu išli u crkvu, ravnateljica Pavičić rekla je kako se misa održala u sklopu vjeronauka.

"Oni koji nisu katoličke vjeroispovijesti ostali su u školi, imali su organiziranu nastavu. To je bilo pod satom vjeronatuka, ne razumijem vaša pitanja", rekla nam je ravnateljica Pavičić.

Kako doznaje Index, u školi je u vrijeme mise bilo otprilike 20-30 učenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara