U Čečeniji ubijeno 10 civila i trojica gerilaca

U ČEČENIJI su otkrivena tijela desetero ubijenih čečenskih civila, a ubijena su i trojica čečenskih gerilaca, objavile su u utorak čečenske vlasti, dok je ruska tajna služba FSB objavila da čečenski gerilski vođa Šamil Basajev možda priprema atentat u Moskvi.

Tijela desetero civila pronađena su na dijelu ceste koja vodi od Groznog do Petropavlolskaja, na sjeveroistoku separatističke republike, kazao je čečenski tužitelj Vladimir Kravčenko.

Identificirano je dvoje seljana, dok je identifikacija ostalih otežana jer su tijela jako oštećena eksplozivom, rekao je.

Ruske organizacije za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da ruske snage u Čečeniji zatvorenike pogubljuju skupno - detonacijom eksploziva oko kojeg ih međusobno svežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, u sukobu s ruskim vojnicima u predgrađu Groznog poginula su dvojica čečenskih gerilaca, dok je treći ubijen kod istočnog sela Engel-Jurt.

U međuvremenu, direktor FSB-a za Moskvu Viktor Zaharov upozorio je gradske vlasti da su putem Interpola primili podatke prema kojima čečenski vođa Šamil Basajev Moskvi prijeti novim terorističkim napadom, prenosi Interfax.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara