U četiri razbojstva opljačkano nekoliko tisuća kuna

JUČERAŠNJI dan, obilježen događajem okršaja vatrenim oružjem ispred narodnjačkog kluba "Pasha" u zagrebačkim Krugama, prošao je i s četiri slučaja razbojništva u kojima su lopovi odnijeli nekoliko tisuća kuna.

Prvi je slučaj zabilježen ujutro oko pet sati u Vukomeračkoj cesti na Peščenici, gdje je nepoznati muškarac zaskočio 45-godišnju ženu, rukama ju obuhvatio i oteo joj torbicu u kojoj se nalazila manja količina novca i osobne isprave. Policija je materijalnu štetu procijenila na nekoliko stotina kuna.

Nešto poslije 11 sati, na Kninskom trgu u Trnju, nepoznati je lopov, prijeteći ručnom bombom izvršio razbojstvo nad 35-godišnjom djelatnicom zagrebačke sportske kladionice. Napadač je bio maskiran crnom vunenom kapom, a u kladionicu je ušao u trenutku dok se u objektu nalazila samo djelatnica. Policija je u ovom slučaju materijalnu štetu procijenila na nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega dva sata kasnije na području Trešnjevke, u Parku prijateljstva, nepoznati je razbojnik drskim fizičkim napadom u potiljak udario 32-godišnjeg muškarca koji je od udarca pao na koljena i ruke. Lopov je u tom trenutku žrtvi iz stražnjeg džepa ukrao novčanik u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i osobne isprave.

Posljednje razbojstvo dogodilo se nešto prije 19 sati u Novoj cesti, na području Trešnjevke, gdje su dvojica napadača, prijeteći pištoljem orobili ljekarnu. Prema policijskom priopćenju PU zagrebačke, razbojnici maskirani u jakne s kapuljačama, su u ljekarnu upali i pištoljem prijetili djelatnicama, 74-godišnjakinji i 27-godišnjakinji, koje su u to vrijeme bile same u objektu.

Lopovi su pri tom iz blagajne otuđili oko tisuću kuna, navodi se u policijskom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara