U ČETVRTAK I PETAK U DUBLINU ODRŽANI HRVATSKI POSLOVNI DANI U IRSKOJ

Predstavnici desetak hrvatskih tvrtki iz turizma, prometa nekretninama, industrije namještaja i vinogradarstva predstavili su u četvrtak i petak u Dublinu svoju poslovnu ponudu partnerima u Irskoj, zemlji koja trenutačno predsjeda Europskom unijomm i s kojom će Hrvatska od lipnja ima redovitu zračnu liniju, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

U nazočnosti stotinjak irskih gospodarstvenika, predstavnika ministarstava, komore i poslovnih udruženja veleposlanik RH u Irskoj Nenad Prelog i predsjednik Komore Zagreb Zlatan Frohlich predstavili su poslovne mogućnosti, posebice u investicijama u turizam i tržište nekretnina, piše MVP u priopćenju.

Gradonačelnica Zeline Štefica Kamenarić-Filipović predstavila je vinsku tradiciju zelinskog kraja uz degustaciju vina.

U priopćenju se dodaje da se očekuje nastavak rasta broja dolazaka turista iz Irske kojih je prošle godine bilo 44000. Riječ je o porast od gotovo 200 posto u odnosu na proteklu godinu, pojašnjava se u priopćenju, uz napomenu da će tomu pridonijeti i uspostava redovite zračne linije između Dublina i Dubrovnika planirana za lipanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici Komore Dublina najavili su mogućnost dolaska irske poslovne delegacije u Hrvatsku, kako bi se uspostavili već započeti kontakti između Hrvatskih i irskih tvrtki.

U četvrtak je u atriju Law Library u Dublinu održan prijem povodom otvaranja Hrvatskih poslovnih dana u Irskoj a tom prigodom je otvorena i izložba fotografija "Croatia from Air" autorice Ivane Žiljak i glazbeni nastup Dunje Knebl.

Organizaciju "Hrvatskih poslovnih dana u Irskoj" potpisuju veleposlanstvo RH u Dublinu, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb, Zagrebačka županija te grad Sv. Ivan Zelina,

(Hina) pp rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara