U četvrtak potpisivanje projekta specijalizacije iz obiteljske medicine

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić potpisat će u četvrtak, 5. lipnja, s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, zagrebačkim Medicinskim fakultetom i Hrvatskom liječničkom komorom projekt usklađivanja djelatnosti obiteljske medicine s europskim standardima, najavljeno je iz Ministarstva zdravstva.

Projekt će obuhvatiti sve liječnike obiteljske medicine u dobi do 51 godine, a njime će se osigurati da do 2015. godine svi liječnici obiteljske medicine u Hrvatskoj budu specijalisti u svom području.

Vlahušić upozorava da u Hrvatskoj, unatoč tradiciji dužoj od četiri desetljeća u specijalističkoj edukaciji iz obiteljske medicine, danas svega 30 posto liječnika obiteljske medicine ima specijalističku edukaciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva ove će godine odobriti 150 specijalizacija iz obiteljske medicine, a do 2015. svi će liječnici obiteljske medicine biti specijalisti.

Ta je odluka u skladu s dokumentima Svjetske zdravstvene organizacije i Europske unije (EU) te iskustvom tranzicijskih zemalja, a realizacijom toga projekta Hrvatska će ispuniti zahtjeve EU - obavezno trogodišnje specijalističko obrazovanje za sve liječnike obiteljske medicine.

Projekt će biti potpisan u četvrtak u Domu zdravlja Zagreb Centar, Zdravstvena stanica Dugave-Travno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara