U četvrtak prvi sastanak pododbora za gospodarstvo Hrvatske i EZ

AKTUALNO stanje hrvatskog gospodarstva s naglaskom na makroekonomske pokazatelje i privatizaciju bit će glavnom temom prvog sastanka Pododbora za gospodarska i financijska pitanja EZ i RH koji će se u četvrtak održati u Bruxellesu, priopćeno je u utorak iz hrvatskog ministarstva za europske integracije.

Sastanku pododbora, koji za cilj ima uspostavu tješnje stručne suradnje na razini tijela državne uprave RH i Europske komisije, predsjedat će pomoćnik hrvatskog ministra financija Velimir Rajković, navodi se u priopćenju za novinare.

Pododbor za gospodarska i financijska pitanja jedan je od 5 pododbora Privremenog odbora EZ i RH, koji nadgleda provedbu Privremenog sporazuma o trgovinskim pitanjima i s njima povezanim pitanjima između RH i EZ. Privremeni sporazum regulira trgovinu između država članica EU i Hrvatske, a bit će na snazi do završetka procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), stoji u priopćenju.

Članovi pododbora s hrvatske su strane djelatnici ministarstava financija, gospodarstva i europskih integracija, Državnog zavoda za statistiku, Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske narodne banke, a sa strane EU predstavnici odgovarajućih službi Europske komisije.

Na sastanku Pododbora, precizira se u priopćenju, razgovarat će se o trenutačnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, makroekonomskim pokazateljima (politici tečaja, fiskalnim kretanjima, izvršenju proračuna, reformi riznice i javnog duga, trgovinskoj i platnoj bilanci, strukturalnoj reformi u Hrvatskoj), privatizaciji, razvoju malog poduzetništva, tržištu rada, reformi javne uprave i financijskog sektora te liberalizaciji kretanja kapitala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara