U CineStaru održana projekcija za slijepe osobe

U CineStaru održana projekcija za slijepe osobe

U SKLOPU projekta "Slušam, dakle vidim" koji je u suradnji s partnerima pokrenula udruga Zamisli, danas je u multipleksu CineStar Zagreb po prvi put u Hrvatskoj održana projekcija koja je slijepim osobama omogućila samostalno praćenje kino filma.

Po prvi put u Hrvatskoj, projekcija na hrvatski jezik sinhronizirane verzije animiranog filma "Preko ograde” održana je uz korištenje tehnologije koja je prije bila dostupna samo u zapadnoeuropskim kinima.

Uz pomoć nove tehnologije, slijepe osobe mogu nesmetano pratiti radnju filma uz pomoć prijamnika preko kojega digitalnom vezom dolazi unaprijed snimljena naracija, što ujedno znači da se time ne ometaju ostali gledatelji u dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici udruge Zamisli izrazili su zadovoljstvo uspješnim pokretanjem ovog zanimljivog i nadasve korisnog projekta te ujedno izrazili želju da se na ovakav način slijepim osobama omogući gledanje i ostalih filmova u ostalim kinima u Hrvatskoj u kojima je tehnički moguće izvesti takvu projekciju.

Uz Blitz film i tvrku Blitz - Cinestar, udruzi Zamisli su u ostvarivanju ovog vrijednog projekta podršku dali i Ater Studio, Društvo dramskih umjetnika te Gral film.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara