U dresu Zvezde prošetao Jelačić placom za kilogram janjetine

ZAGREBAČKI "Delija" Stefan Nemanja u noći sa srijede na četvrtak odvažio se prošetati Trgom bana Jelačića u dresu Crvene Zvezde i to zbog kilograma janjetine kojeg su mu kao nagradu za takvu "hrabrost" obećale vođe navijača beogradskog kluba.

Nikoga nije previše začudio daljni razvoj situacije. 55-godišnjeg Zagrepčanina brutalno su pretukli Bad Blue Boysi, a nakon toga završio je i u pritvoru radi drskog ponašanja, odnosno pokazivanja tri prsta i provociranja domaćih navijača.

Da stvar bude još apsurdnija, društvo su mu u stanici pravili navijači Dinama, koji su, pak, privedeni zbog napada na Delije.

Nemanja u zagrebačkoj Martićevoj ulici živi od osme godine života, te tvrdi kako ga svi poznaju kao zvezdaša i Srbina.

"Kao stari Delija koji je na utakmicu Zvezde u Zagrebu čekao 16 godina, jednostavno sam to želio i morao napraviti. S vođama Delija, koji su s igračima došli u Sheraton dan prije utakmice, kladio sam se u kilu janjetine da ću u dresu koji mi je netom prije poklonio Piksi šetati po glavnom zagrebačkom trgu. Janjetina me čeka odmah nakon uzvrata." - kazao je Nemanja novinaru Jutarnjeg lista.

Nakon izlaska iz pritvora, u rasparanoj Zvezdinoj majci i sa zavojima oko glave, Nemanja se pristao i ponosno fotografirati. Njegove su izjave jasno odale kako je odlazak na Trg u stvari bio dio navijačkog rituala "biti viđen u dresu svoje ekipe na središnjem trgu grada suparničke ekipe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Sheratona nas je na trg krenulo petero. Uz mene su u grupi bile i neke legendarne vođe Delija iz Beograda koje su u Zagreb doputovale kao prijatelji kluba, dakle s igračima. Oni su dresove nosili ispod običnih majica. Dinamovci su nas pratili još kad smo krenuli iz hotela, a čini mi se da su nas namjerno puštali sve do trga. Tamo sam s jednim navijačem ušao u lokal gdje su me napala trojica Boysa i tražila da skinem Zvezdinu majicu s natpisom na ćirilici "naših 60 godina". Samo mrtvom mi je mogu skinuti." - ispričao je svoju priču vatreni navijač Nemanja u razgovoru za Jutarnji list. 

"Na uzvrat u Beograd nosit ću upravo ovu poderanu majicu. Tko mi što može. Ako su navijači Intera pametni, poručujem im da mogu u Beograd ići sa mnom, pa ih nitko neće dirati!" - poručio je Nemanja.

Nakon svog provokativnog i posve nelogičnog ispada, Nemanja je ipak priznao kako smatra da navijačke strasti treba smiriti.

Sudeći po srpskim Internet forumima i pričama o "jednom luđaku iz Zagreba", koji je napravio slavan podvig na koji se nitko od Delija nije usudio, Nemanji se ostvario navijački san. Na uzvratu na Marakani čekat će ga počasno mjesto, a među svojim Delijama uživat će status legende.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara