U Dubrovniku o oštećenjima i obnovi gradske spomeničke baštine

U DUBROVNIKU je danas počela sjednica Stručnosavjetodavnog povjerenstva za obnovu Dubrovnika na kojoj je bilo riječi o oštećenjima, obnovi i ispitivanjima crkve sv. Vlaha u Dubrovniku, o radovima u prvoj fazi obnove Biskupske palače, o izvješću o promatranju i prijedlozima za Knežev dvor i obnovi Orlandova stupa.

Po riječima predsjednika Stručno-savjetodavnog povjerenstva dr. Miljenka Domljana promatranje Kneževa dvora dalo je pozitivne rezultate i treba poboljšati sustav odvodnje u samu predvorju. Stanje Orlandova stupa trenutačno zadovoljava i nije potrebno postaviti repliku, a na Biskupskoj palači najprije će se obnoviti zidovi i stropna konstrukcija. Kad je posrijedi crkva sv. Vlaha, Povjerenstvo je zaključilo da nema nikakvih statičkih poremećaja te da je potrebno pregledati cijelo crkveno pročelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sutra je predviđen obilazak oštećenih spomenika: tvrđave sv. Ivana, crkve sv. Ignacija i crkve sv. Roka, a posebno će biti govora o popravku i funkcioniranju velikog mula u staroj gradskoj luci.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara