U Dubrovniku počeo svjetski kongres o terorizmu

ZAMJENIK ministrice obrane Zlatko Gareljić izjavio je danas u Dubrovniku da su "hrvatski stručnjaci, hrvatski sustav te naš ukupni potencijal spremni odgovoriti svim mogućim izazovima i prijetnjama, posebno onima koji se tiču eventualnog kemijskog, biološkog ili radiološkog djelovanja".

Na drugom Svjetskom kongresu o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu, koji je danas počeo u Dubrovniku, tijekom pet dana sudjelujeje više od 200 stručnjaka iz stotinjak zemalja svijeta. Ovo je nakon 1998. i 2001. treći put da je Hrvatska domaćin ovakvom kongresu koji će, kazao je Gareljić, znatno pridonijeti daljnjoj afirmaciji RH, ali i afirmaciji hrvatskih znanstvenih i stručnih sposobnosti pri čemu će znatnu ulogu imati razmjena iskustava znanstvenika koji sudjeluju u radu skupa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ostalo, istaknuto je kako u ovom trenutku u svijetu ima 250.000 tona bojnih otrova, a da je samo nekoliko kilograma dovoljno da se ljudskom rodu napravi golema šteta.

Kongres prati i svojevrsna izložba zaštitne opreme i drugih sredstava neophodnih u zaštiti od eventualnih kemijskih, bioloških ili radioloških djelovanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara