U Dubrovniku prekinuta sjednica Županijske skupštine

SJEDNICA Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije prekinuta je jer su oporbeni vijećnici u raspravi o dodjeli županijskih nagrada napustili sjednicu.

Odbor za dodjelu javnih priznanja predložio je Županijskoj skupštini da se nagrada za životno djelo dodijeli umirovljenom profesoru Pomorskog fakulteta u Dubrovniku, bivšem zastupniku HSLS-a u Hrvatskom saboru dr. Borisu Franušiću (HSLS), no predsjednik Županijske skupštine Ivo Orešković (HSS) predložio je amandman po kojem bi ta nagrada trebala pripasti akademiku Luki Paljetku.

HDZ-ovi su vijećnici zbog toga zatražili stanku, a nakon stanke da se o svemu ponovno očituje Odbor za dodjelu javnih priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon stanke Ivo Orešković je povukao svoj prijedlog i napustio sjednicu. Kako su to učinili i svi oporbeni vijećnici (HDZ, HSP, DC i HB), sjednica je prekinuta jer više nije bilo kvoruma.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić, nakon sjednice je izjavio da se do sada u Skupštini nikad nije nadglasavalo o prijedlozima županijskih nagrada, već su prihvaćani jednoglasno. "Dovedeni smo u vrlo neugodan položaj i mi vijećnici, ali i kandidati s kojima se najgrublje licitira. Budući da je riječ o našim zaslužnim sugrađanima, naš je savjet da se Odbor još jednom sastane i donese konačno stajalište", smatra Matušić.

Dodao je kako sve to "svjedoči o nesposobnosti" vladajuće koalicije u Županijskoj skupštini (SDP, HSLS i HSS).

Za sutra je najavljena konferencija za novinare klubova HDZ-a, DC-a HSP-a i HB-a o današnjem događaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara